dilluns, 25 de novembre del 2013

Els logotips de les Xarxes Socials

En l'última edició del Connecta't de Ràdio Igualada vam explicar l'origen i la història dels logotips de les Xarxes Socials i dels serveis 2.0 d'Internet, d'on venen i quines curiositats amaguen les imatges que identifiquen aquests serveis tan populars i socials. La gran majoria dels logotips estan formats a partir de la tipografia escrita i tot i modernitzar-se, pràcticament tots s'han mantingut fidels al disseny original.

A continuació us deixo una imatge per a que veieu els logotips de les imatges que parlem, el podcast de la ràdio i una breu descripció de cada un dels logotips:




Facebook: La gran majoria de Xarxes Socials fan servir la seva paraula escrita com a logotip i Facebook n'és la més representativa. La paraula "facebook" està escrita en lletres blanques en una pastilla blava. La pastilla és blava perquè el blau és el color de la comunicació, però també per culpa del daltonisme de Mark Zuckerberg, ja que el blau és el color que més distingeix. Per això el color de Facebook és blau.

Twitter: L'ocellet blau és la icona de Twitter, que ha evolucionat d'un disseny més divertit a un de més professional. Primer va començar sobre una branca i ara vola sol... sempre mirant cap amunt. Qualsevol logotip en que miri recte o cap abaix, està desfassat. Encara avui se'n veuen molts d'aquests.

Google: Malgrat els Doodles recurrents, Google s'ha mantingut fidel a la diferenciació de colors entre lletres. Mica en mica està canviant, però el blau, groc, vermell i verd de les seves lletres encara ocupa molts espais dins del seu logotip.

Apple: La gran poma, el símbol que Steve Jobs sempre havia volgut per la seva companyia. En el primer logotip es veia a Isaac Newton, sota l'arbre i la poma, però la imatge era complicada de reproduir. Per això es va passar a un símbol més fàcil. La poma mossegada representa el moment en el que Eva i Adam van adquirir el coneixement.

Youtube: La Xarxa Social de vídeos de Google sempre ha fet servir les lletres com a logotip, jugant amb una pastilla vermella on hi apareix la paraula "You". Mica en mica, però, està apostant pel quadrat amb el símbol del play en color vermell. Serà curiós anar veient com evoluciona aquest canvi i com va apareixent en el seu dia a dia.

Instagram: Càmera vintage per a la Xarxa Social de les fotos vintage. El logotip no podia ser més evident. La càmera ha estat millorada respecte a la primera versió i últimament han introduit un canvi en la tipografia amb la que s'escriu Instagram.

Spotify: Avui, el logotip és una gran bola verda que representa el món i tres ones expansives, que representa el so de la música. Abans, aquestes ones estaven a sobre de la lletra "o".

LinkedIn: Un logotip seriós per una Xarxa Social professional. Només en destaca la paraula "in", senya d'identitat de la companyia.

Wikipedia: És un dels logotips més elaborats, sense cap mena de dubte. Representa una gran bola del món formada per peces de puzzle. La bola està incompleta, una referència a tots aquells articles que encara s'han d'escriure. En cada peça hi trobem una grafia diferent i representen l'última lletra de cap alfabet, la que representaria la "W". Ara per ara n'hi ha 18, però en versions anteriors també hi era la grafia klingon, d'Star Trek.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada



Moltes gràcies per participar!