dimecres, 18 de desembre de 2013

Les 10 pitjors patinades polítiques a Twitter del 2013

Per aquestes dates és habitual fer un resum del millor (o del pitjor) de l'any. Tenint en compte que els polítics són uns sapastres a Twitter i aprofitant l'últim "Connecta't" del 2013 a Ràdio Igualada, hem decidit fer una llista amb les pitjors patinades polítiques a Twitter. Ja sabem que els polítics acostumen a revolucionar Twitter, però cap com ells han esdevingut riota.

1. Pere Navarro i el seu Community Manager
Comencem amb la més recent (si algú no s'avança) i que correspon al perfil de l'actual líder del PSC, Pere Navarro (@perenavarro). Durant l'última entrevista del president Artur Mas a TV3, va enviar una piulada molt desafortunada i esborrada als pocs segons. Ràpidament, l'etiqueta #excusesNavarro va eclipsar a la de la pròpia entrevista. A l'endemà, i tot i que primer van dir que es tractava d'un hacker (cosa impossible), el partit va reconèixer l'error d'un dels seus Community Managers que, a més, va presentar la seva renúncia.

@perenavarro

2. #TotSomMas
Per a que ningú m'acusi de partidista, també l'equip de CiU patina a Twitter. A l'octubre i com a conseqüència del veto a Mas a la cimera mediterrània, alguns usuaris, la majoria convergents, van impulsar l'etiqueta #TotsSomMas per donar suport al president. Doncs bé, lluny d'aconseguir el seu objectiu, van permetre que molts usuaris poguessin expressar el seu descontentament amb les polítiques socials o policials.


3. Jordi Cañas o com publicitar la teva paròdia
Fa mesos que existeix el compte de @Colonos_Cs, una paròdia de Ciudatans i de l'espanyolisme en general. Normalment els parodiats no reaccionen a aquests perfils, però en Jordi Cañas (@jordi_canyas) va caure en la trampa. La seva reacció va provocar que molts usuaris descobrissin la paròdia, la fessin popular i aconseguissin més seguidors que el seu propi perfil (ahir, la paròdia tenia 19.563 seguidors mentre que en Cañas en tenia 10.950).


4. Toni Cantó, l'estrella espanyola.
A les Espanyes també la vessen. L'estrella n'és, sens dubte, Toni Cantó, d'UPyD (@ToniCanto1). Les seves polèmiques són celebres i de tant en tan apareix a les tendències. Una de les més sonades, reproduir una noticia del... 2008! Els usuaris se'n van mofar amb l'etiqueta #ToniCantóNews.


5. L'ex-ministra que no estima el català.
L'ex-ministra socialista, Maria Antonia Trujillo (@matrujil), va irritar als catalans amb una piulada en la que rebaixava la importància del català i, fins i tot, va insultar a qui li responia. Al final, l'ex-ministra es va veure obligada a protegir el seu perfil per evitar més retrets.

@matrujil

6. La "Marca España" punxa a Twitter.
Durant els Mundials de Natació, el número 2 de la "Marca España", Juan Carlos Gafo (@jcgafo) va insultar als catalans després de que alguns aficionats xiulessin l'himne d'Espanya. Tot i eliminar el tuit i demanar perdó, va veure com havia de deixar el seu càrrec. En tot cas, segur que amb les seves idees, aviat trobarà nova feina... si és que no en té ja. De moment, no ha publicat més des d'aleshores.

@jcgafo

7. Pere Calbó, el diputat Foursquare.
Fa unes setmanes que em pregunto perquè en Pere Calbó, (@perecalbo), del PP i membre de la Mesa del Parlament, piula més sobre els llocs on està que no pas de política en general. Per això m'agrada anomenar-lo "el diputat Foursquare. Això sí, entre check-in i check-in, s'enganxa amb algun usuari o replica allò que fan els superiors del seu partit.


8. #findelacita 
El discurs de Mariano Rajoy sobre el cas Bárcenas es va fer especialment famós per l'expressió "fin de la cita". Milers d'usuaris se la van fer seva i van convertir el hashtag en tendència. Segurament l'expressió es va crear per desviar l'atenció del que deia, però la mofa va ser constant i no crec que els hi valgués la pena.


9. Relaxing cup of café con leche
És una de les declaracions més  repetides a Twitter. La deficient presentació de l'alcaldessa de Madrid Ana Botella davant del COI per aconseguir els Jocs Olímpics de 2020 va quedar immortalitzada amb aquesta frase. Milers de tuitaires van reproduir-la, fer-ne cartell "Keep calm;" i fins i tot van aparèixer remixos amb la cèlebre frase.


10. La Guàrdia Catxonda. 
No és un perfil polític, ho sé, però no me n'he pogut estar. La Guàrdia Urbana (@barcelona_GUB) va sorprendre a mitja Catalunya amb una piulada sortida de to. Som molts els que havíem rebut aquesta imatge via Whatsapp, però no calia que la Guàrdia Urbana ens ho recordés.

@Barcelona_GUB

I com a extra, una de més local:
11. L'alcalde incendiari de Twitter
És la de l'alcalde d'Òdena, a l'Anoia. Ara ja s'ha moderat una mica, però durant unes setmanes, en Pep Solé (@pepsolev) va incendiar Twitter amb una polèmica gratuïta amb alguns dels veïns. Com vàrem dir en el seu moment, per molt viscerals siguin les crítiques veïnals a Twitter, un alcalde no pot rebaixar-se al seu nivell. La seva reputació se'n va veure afectada.


Aquest és només el resum que en fa un servidor, però ni hi ha moltes més. Coneixeu alguna patinada més? Quina d'elles us ha fet més gràcia? Comenteu-ho als comentaris!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entradaMoltes gràcies per participar!