dissabte, 9 de novembre de 2013

#TotsSomMas o com se't pot descontrolar un hashtagNo hi ha res pitjor que començar un hashtag a Twitter i que, de cop, aquest se’t giri en contra. Això és el que deurien pensar els impulsors de l’etiqueta #TotsSomMas, que aquests dies ha fet fortuna a Twitter després de les “desavinences protocol·làries” entre els governs de Catalunya i d’Espanya.


L’etiqueta buscava generar complicitats entre la població i el president Mas, en una acció molt similar a la #totsambelPresident de fa alguns mesos, però s’ha trobat amb un problema de pes. Molts usuaris van aprofitar l’etiqueta per atacar les polítiques no nacionals del president, com ara sanitat, seguretat i economia. I, el pitjor de tot, és que va coincidir amb un altre hashtag afortunat ahir, #MossosAssassins, sobre l’actuació dels Mossos d’Esquadra amb l’empresari del Gaixample. 

El que havia de ser una etiqueta de reforç a Mas es va convertir, per uns moment, en una etiqueta contrària al president i a les seves polítiques. El fet que l’etiqueta es convertís en tendència per uns minuts va propiciar més crítiques encara, deslluint la voluntat inicial. Fins i tot algun usuari contrari a l’estat propi del president va aprofitar per posar-hi cullerada. I això sense contar-hi les piulades iròniques i paròdiques. 

Les etiquetes de Twitter són com la canalla, incontrolables. I ja ho sabem que la bandera –sigui del color que sigui- mai tapa totes les vergonyes. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entradaMoltes gràcies per participar!