divendres, 23 de març del 2012

Facebook crea Interests, llistes amb els nostres interessos

Facebook ha activat aquesta setmana Interests, una nova funcionalitat que ens permet crear llistes amb tot allò que ens agrada de Facebook. Aquesta és una nova característica que ens permet seguir a diferents perfils (ja siguin persones, subscripcions o pàgines) i rebre les seves actualitzacions en una única llista unificada.


Interests ens permet seguir les pàgines i usuaris que més ens agradin o interessin. Així, per exemple, si vull seguir les pàgines de diferents marques de moda puc integrar-es totes en la llista “Moda”.

Per crear una llista d’interessos hem d’anar a l’Inici, buscar la pestanya Interests (banda esquerra) i l’opció “Add Interests”. Si anem a “Crea una llista” podrem crear una llista amb les nostres amistats, persones a les que estem subscrites i les pàgines que ens agradin. Facebook ens permet fer llistes privades (només per a nosaltres), per a les nostres amistats o llistes públiques, que podran veure tots els usuaris de Facebook. En aquest sentit, jo ja he creat una llista amb diferents pàgines oficials de Facebook.

Com crear una llista d'interessos.
Com afegir una pàgina a una llista d'interessos.
Segurament Interests us sonarà d’alguna cosa. Interests és el mateix que fa Twitter amb les seves llistes i, si m’ho permeteu, també s’assembla molt als cercles d’amistats de Google+. Estem parlant d’una característica copiada? És molt possible que Facebook s’hi hagi “inspirat” clarament en les característiques de les seves grans rivals per crear aquesta eina.

Aquesta és una bona eina per seguir diferents perfils, cosa que fins ara ja podíem fer amb un lector de RSS, fins ara Facebook ens donava l’oportunitat de rebre les actualitzacions gràcies a aquesta tecnologia. Malauradament, ara Facebook només ens permet seguir les pàgines que ens interessen des del propi Facebook, ja que han desactivat l’oportunitat de rebre les actualitzacions via RSS. Una mala notícia, ja que no sempre podrem entrar a Facebook i perquè fer el seguiment via lector RSS és realment efectiu.

Ja heu provat de crear la vostra primera llista? Què us sembla?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada



Moltes gràcies per participar!