dijous, 20 de setembre del 2012

Com actualitzar el nostre perfil de Twitter i posar una foto de portada

Gairebé per sorpresa, Twitter va introduir ahir una sèrie de canvis en la seva plataforma web i en les aplicacions per smartphones que modifiquen la visualització dels perfils dels usuaris. La principal novetat és la introducció d’un foto de portada (“header photo”, com en diuen ells) que ens deixa personalitzar el nostre perfil d’usuari però que ens recorda i molt a les fotos de portada que va estrenar ara fa uns mesos Facebook.

Aquestes fotos de portada es situen a la part superior de la pàgina de visualització del nostre perfil a Twitter i hi podem posar la foto que nosaltres vulguem. En el meu cas, he posat una foto d’un servidor al Horse Shoe, al Gran Canyion. Fixeu-vos com ara la foto de perfil i la descripció personal apareixen per sobre la fotografia.


La foto ens serveix com a presentació del perfil –ja sigui una persona i empresa- i ens permet per mostrar aquella imatge que més ens interessi. A continuació us explico els passos per posar aquesta imatge i alguns consells a tenir en compte: 
  • La foto de portada es pot instal·lar en el menú Editar el perfil > Disseny > Canvia header.
  • Twitter ens recomana que la foto tingui una resolució de 1200x600 píxels. Per tant, haurem d’adaptar o crear una foto o imatge en aquesta resolució.
  • Un cop pujada la fotografia, acceptem i guardem canvis.
  • Tingueu en compte de deixar la part central superior lliure perquè allà hi anirà la foto de perfil i que en la part inferior, també alineat al centre, hi anirà la descripció. 
  • Eviteu posar cap mena de text a la foto, deixeu que la vostra descripció respiri per sobre la imatge. Compte també amb els colors de la imatge, han de permetre llegir la vostra descripció. 
  • A part d’aquests canvis, ara Twitter també permet alinear la foto de fons del nostre perfil. D’aquesta manera, podem jugar amb la situació d’aquesta imatge en el nostre perfil. 
  • Un altre dels canvis és la opció Superposició, que posa una pestanya blanca o negra en les columnes centrals de Twitter. Marqueu aquella opció que quedi millor en el vostre perfil. 
Aquesta és la manera de tenir un perfil renovat i la possibilitat de jugar amb la imatge de fons. Ja heu canviat la vostra fotografia de portada? Us agraden els canvis introduïts per Twitter?

1 comentari:



Moltes gràcies per participar!