dimecres, 22 d’agost de 2012

9 consells bàsics per fer servir Pinterest

La setmana passada parlàvem de com podem destacar a Pinterest, la Xarxa Social que ha revolucionat Internet en els últims mesos. Com dèiem, Pinterest és una xarxa molt visual en la que els usuaris comparteixen aquelles imatges o fotografies que troben interessants o atractives. Per tant, si volem tenir un perfil d’èxit a Pinterest haurem de ser molt fotogènics.


Tenir una cara bonica a Pinterest és essencial, però necessitarem una mica més. Primer de tot ens haurem de donar a conèixer i després haurem de cuidar el nostre aspecte per estar sempre radiants. Com en totes les Xarxes Socials cal una estratègia definida i ser constants. En aquest cas, l’estratègia passa per saber quines imatges volem posar als nostres taulers.

Un cop tinguem definida l’estratègia, serà el moment d’actuar i moure’ns per l’interior d’aquesta xarxa. Pinterest és un servei intuïtiu, fàcil d’entendre i de fer servir. Per aconseguir moure’ns de manera eficient, us recomano que seguiu aquests consells d’ús:
  • Fer servir imatges atractives. La pàgina d’inicial de Pinterest mostra milers de fotos de centenars d’usuaris, que competeixen entre sí. Quan més atractiva sigui una imatge, més possibilitats tenim de que destaqui.
  • Permetre que els usuaris puguin pinejar des de la nostra web. De la mateixa manera que existeix el botó Compartir de Facebook, hem de posar també un botó de Compartir a Pinterest. Els usuaris ho tindran més fàcil per compartir les nostres imatges en els seus perfils. D’aquesta manera aconseguirem enllaços al nostre web i noves visites. 
  • Cercar imatges a Pinterest. Podem trobar imatges noves a la pàgina principal, a la nostra pàgina d’Inici, en etiquetes o per taulers específics. Quan més moviment tinguem, a més gent podrem arribar.
  • Seguir els taulers que més ens interessin. Cada cop que seguim a algú, veurem tots els seus pins a la nostra pàgina principal. A vegades, pot ser que només ens interessi seguir un tema en concret (per exemple, cotxes vintage). En aquest cas, podem seguir aquest tauler i no a tot l’usuari sencer. Així ens serà més fàcil cercar noves imatges.
  • Pinejar mentre naveguem. Si instal·lem el botó “Pin it” al nostre navegador, podrem pinejar totes aquelles imatges que trobem mentre naveguem. Així és molt més fàcil mantenir en moviment el nostre perfil.
  • Fer servir Pintest com a catàleg de presentació. Podem fer servir Pinterest com un gran catàleg de productes i serveis propis. En aquest cas, us recomano crear un únic tauler específic per aquestes imatges. Recordeu, però, que a les Xarxes hem de ser més socials que comercials.
  • Repinejar un pin des de la web orginal. Podem repinejar les imatges de qualsevol usuari. Ara bé, si no volem fer publicitat d’altres perfils, podem cercar la imatge original des de la web on està i compartir-la des d’allà. D’aquesta manera, farem que el pin sigui original nostre. 
  • Posar paraules claus. En el moment de pinejar o de crear un àlbum, hem de fer servir totes les paraules claus necessàries. D’aquesta manera, els pins i els àlbums apareixeran als resultats de les cerques internes. 
  • Desactivar l’opció Ocultar el perfil als motors de cerca. Encara que sembli contradictori, hem de mantenir desactivada aquesta opció si volem que el perfil aparegui en els cercadors d’Internet. 
Si teniu més consells i els voleu compartir amb nosaltres, podeu deixar un comentari a l'entrada. Happy pinning!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entradaMoltes gràcies per participar!