divendres, 21 de setembre de 2012

Facebook presenta Offers, una nova eina per fer ofertes exclusives per als nostres fans

Facebook ha presentat una nova eina de màrqueting que pot ser molt interessant per a negocis i marques. Es tracta de Facebook Offers, una eina amb la que podem publicar ofertes especials per als nostres seguidors de Facebook.

Exemple de promoció. Qui vulgui una Nintendo 3DS ja s'hi pot apuntar.
Com el seu nom indica, Facebook Offers serveix per crear i difondre promocions a través d’aquesta xarxa social. El seu funcionament és molt senzill i intuïtiu, però la principal avantatge és que les promocions poden tenir un gran impacte viral si les construïm de forma eficient. Això vol dir que les nostres ofertes poden arribar a persones que no són fans de la nostra pàgina.

Per crear una promoció només hem d’identificar què és allò que volem promocionar entre els nostres clients. Podem escollir, per exemple, entre un descompte important per al proper cop que els usuaris ens vinguin a veure o regalar un producte o regal per cada compra que ens facin. Podem fer una oferta per a la nostra botiga física, però també per a la botiga online.

L’oferta que publiquem quedarà publicada com si fos una actualització d’estat o una fotografia: apareixerà al nostre Mur i al Canal de Notícies dels nostres fans. A més, quan una persona s’hi apunti, totes les seves amistats veuran com s’hi ha apuntat. D’aquesta manera podrem arribar a persones que no són fans de la nostra pàgina.

Crear una promoció a Facebook Offers és molt fàcil i només hem de seguir els següents passos:
  • Anar a la nostra FanPage (aquesta és una opció exclusiva per pàgines). 
  • Buscar l’opció ofertes (en alguns perfins pot ser que encara no estigui actiu). 
  • Escollir si volem que la promoció es faci a la botiga física, online o als dos llocs. 
  • Escollir una foto de presentació, una descripció i les condicions. La foto ha de ser màxim d’atractiva possible, la descripció ha de ser clara i ha d’atraure als fans (per exemple, aconsegueix un llibre gratis cada cop que vinguis a prendre un cafè) i les bases han de ser clares i han d’estipular tots els aspectes que comportin la promoció, com ara la data de finalització. 
  • Escollir quantes unitats volem regalar. Un cop un usuari reclami una oferta, quedarà una unitat menys per agafar. D’aquesta manera podem controlar els recursos que hi volem destinar.
  • Un cop l’usuari ha reclamat el premi, rebrà un correu que haurà d’ensenyar a la botiga física (ja sigui perquè l’ha imprès o perquè l’ensenya amb l’smartphone) i que l’identificarà com un dels usuaris a entregar el premi o descompte. En el cas de la botiga online, la gent rebrà un codi especial que podrà fer servir quan cregui més convenient.
Exemple per veure què rebrà un usuari que s'apunti a una de les nostres promocions.
Amb Facebook Offers podem crear tantes promocions com vulguem, sempre tenint en compte que són accessibles per als nostres negocis. I es que aquesta és una molt bona eina per augmentar la fidelitat dels nostres seguidors, ja que si ens segueixen, nosaltres els hi podrem enviar descomptes i regals exclusius per a ells.

Més informació: Vídeo de presentació de Facebook Offers (en anglès).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entradaMoltes gràcies per participar!