dilluns, 27 de febrer de 2012

Usernames a les Xarxes Socials

A l’hora de crear-nos un perfil a les Xarxes Socials hem cuidar un aspecte molt important: escollir el nom d’usuari més adient per a la nostra empresa. El nom d’usuari (o username, en anglès) és el nom amb el que ens coneixerem a les Xarxes Socials i per tant hem d’escollir-ho cautelosament.

Totes les Xarxes Socials tenen vinculat un nom d’usuari. El de Twitter és més identificador, ja que és amb el que ens coneixeran tots: @nomdusuari. A Facebook o la nova Pinterest, el nom d’usuari determinarà bàsicament la URL del nostre perfil. Per exemple, facebook.com/nomdusuari.

Reservar un bon nom d’usuari a les Xarxes Socials ens ajudarà al SEO de l’empresa, a millorar la imatge i el reconeixement de la marca (especialment si la nostra marca és reconeguda) i permetrà informar dels nostres perfils d’una forma molt més ràpida. A l’hora de triar un bon nom d’usuari hem de seguir dues premisses: reservar el nostre nom d’empresa i fer que el nom d’usuari sigui el mateix a totes les Xarxes Socials.

Tot i això, ens podem trobar que el nostre nom d’usuari estigui ja agafat per una altra persona o empresa. Què fem en aquests casos? Primer de tot, hem de comprovar que l’usuari no ens estigui plagiant. Si ens plagia, podrem demanar a la Xarxa Social que elimini el seu perfil. Ara bé, si el nostre adversari és diu igual que nosaltres, aleshores tindrem un petit problema: els nostres seguidors ens poden confondre i seguir als altres de forma errònia.

En aquests casos, tenim varies alternatives:
  • Demanar (i resar) perquè l’altra persona ens cedeixi el seu nom d’usuari. A Facebook, però, serà pràcticament impossible recuperar-lo. 
  • En el cas de Twitter, si el perfil està sense actualitzar podem esperar (i resar) perquè Twitter el desconnecti i el torni a deixar lliure. Això pot passar als sis mesos de inactivitat del perfil. En el cas de Facebook, serà pràcticament impossible recuperar-lo. 
  • Optar per alguna variació en alguns dels nom d’usuari. Algunes empreses del món de la moda, per exemple, opten per afegir paraules com “fashion”. 
  • Optar per replicar aquesta variació a totes les Xarxes Socials. És perillós perquè haurem d’aplicar el mateix nom a tot arreu (el que ens pot portar novament a aquest problema). 

Escollir un bon nom d’usuari és tant o més important que escollir una bona url per a la nostra web. Molts projectes han canviat de nom –especialment aquells que comencen- perquè un (o varis) noms d’usuaris ja estaven agafats. Per tant, quan escollim nom per a la nostra empresa primer hem de mirar si els seus noms d’usuaris ja estan agafats.

Heu tingut problemes a l’hora d’escollir un nom d’usuari per a la vostra empresa o a nivell particular? Expliqueu-ho als comentaris!

Més informació: Demanar un nom d'usuari a Facebook.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entradaMoltes gràcies per participar!