En l’actualitat, existeixen centenars de Xarxes Socials i comunitats en xarxa a les que ens hi podem connectar. N’hi ha tantes que a vegades és impossible estar a tot arreu al mateix temps. Això ens obliga, tan a nivell personal com professional, a escollir molt bé a on hem d’estar i a destinar el temps i recursos adequats. A vegades, és difícil fer la millor selecció.
A nivell personal, la selecció es fa de forma natural. Només estem a aquelles xarxes socials on hi son els nostres cercles d’amistats o allà on tenim una relació amb la resta d’usuaris. Això és així perquè a ningú li agrada estar sol enlloc i perquè ens agrada relacionar-nos amb la gent del nostre entorn. Si estem en una xarxa però no la fem social, aviat l’abandonarem. I per tant, no caldrà que hi entrem. És com anar a una festa i no conèixer a ningú: és molt possible que al cap d’una estona marxem sense dir adéu.
A nivell professional, la selecció de xarxes agafa un matís important. En aquest cas, hem d’estar en aquelles xarxes son sabem que hi trobarem als nostres seguidors, encara que n’hi hagi pocs. Ara bé –i aquí ve el matís- hem de saber identificar quanta audiència tenim en cada espai per adequar-nos-hi i treure’n el màxim rendiment: una macrofesta per tres persones no té cap sentit. Si som els primers en entrar a una xarxa tindrem certa avantatge respecte als nostres competidors, però hem de ser conscients de que el nostre missatge arribarà a poca gent.
Per això és molt important analitzar la nostra audiència per identificar-los i saber veure on s’amaguen. La selecció o no d’una xarxa social dependrà del retorn que ens doni (és a dir, la resposta dels seguidors). Tenir poca o nul·la audiència significa un retorn baix, per tant, en aquests casos, hem de saber destinar-hi els recursos i el temps adequats segons l’audiència potencial.
Per acabar, recordeu quan temps va passar entre la primera i la segona connexió a Twitter o Facebook? Heu provat xarxes i després ja no hi heu entrat més?
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies per participar!