dimarts, 28 de juny de 2011

Patatabrava.com, una xarxa social catalana i de referència en l’àmbit universitari

Patatabrava.com és una de les xarxes socials amb més història i prestigi de Catalunya, tot i que potser només es coneguda dins del seu àmbit social. Aquesta és una xarxa social oberta a universitaris de tot l’estat i que té 350.000 usuaris a tot Espanya. Avui us en parlo perquè he compartit un Cafè Digital amb en David Tardà i en David Caritg, dos dels socis de l’empresa, i perquè m’han semblat uns nois molt collonuts. La trobada ha estat dins del marc dels Cafès Digitals que organitzem des de TICAnoia, la comissió TIC de l’Anoia.

Patatabrava.com és la gran xarxa social dels universitaris. Està pensada com a punt de comunicació entre estudiants d’una mateixa universitat, facultat o carrera. És un gran espai on poder penjar apunts, preguntar com són les classes i les assignatures, buscar ofertes i promocions interessants o deixar anar la imaginació i parlar del que es vulgui. Patatabrava.com es va formar el 2002 -jo la vaig conèixer quan jo acabava els meus estudis- i quan encara molt poca gent sabia que era això del Facebook. Com tots els grans projectes, va néixer sense intenció de ser gran. El que havia de ser un espai de trobada per a companys de classe, avui aglutina una part important dels universitaris d’Espanya.

Els seus creadors van ser en David, l'Oriol Solé -el tercer soci- i en Felip Gordillo -que ja no està al projecte-, i alguns anys més tard s’hi van unir en David Tardà. Cap d’ells s’esperava l’enorme èxit que ha tingut. Recordo que alguns dels meus companys de promoció posàvem frases cèlebres als seus murs... una funció que encara avui està present a la seva xarxa social! A més, s’hi ha afegit altres novetats, com ara compartir apunts, conèixer gent nova, buscar pis d’estudiants i, fins i tot, comprar a la seva tenda virtual.

Feia temps que no sentia parlar de patatabrava.com, però m’ha impressionat la dedicació i l’esforç que aquests nois han dedicat a aquest projecte. Un projecte 100% català i que va engegar molt abans de que esclatés tot el boom de les xarxes socials.

Per cert, ja que avui parlem d’una xarxa social, us comento que tinc moltes ganes de presentar-vos una altra iniciativa que considero molt interessant. En breu la tindreu al Blog!

2 comentaris:

 1. Tens escrit malament el Link,

  NO patabrava.com (pag de venda de pernils)
  SI paTaTabrava.com

  salut.
  PepCubi

  ResponEliminaMoltes gràcies per participar!