dissabte, 28 de maig de 2011

La comoditat de Facebook

Facebook permet saber, entre d’altres coses, el dia de l’aniversari de les nostres amistats i coneguts. Res de nou per a vosaltres. Aquesta és una característica molt útil i que molts usuaris utilitzen diàriament, ja que permet recordar de forma molt senzilla els aniversaris de la gent més propera... però també aquells que en un principi no coneixem.

Felicitat a algú per Facebook és tan senzill que, en part, em dóna la sensació que ha relativitzat la importància d’un aniversari. És a dir, com sé jo que la gent que em felicita ho fa perquè vol i se’n recorda o perquè ho ha vist al Facebook? Si traiem la nostra data d’aniversari a Facebook correm el risc de rebre molt poques felicitiacions o cap ni una... i si canviem la data del nostre aniversari per una de falsa, veurem com gent propera o que hauria de saber el nostre aniversari, es pensa que tornem a complir anys i ens torna a felicitar.

Qui en té la culpa? Facebook, per fer-ho massa fàcil i trencar un moment important? O nostra, per refiar-nos de Facebook? He de reconèixer que gràcies a la gran xarxa social, me’n recordo d’aniversaris que se’m podrien passar i d’altres que en principi desconeixia totalment (per sort, encara en recordo uns quans de memòria). Facebook ho ha fet tan fàcil, que hi ha dates que ja no cal que recordem i ens refiem totalment de la seva informació per felicitar aquella persona.

No podem demanar a la gent que memoritzi el nostre aniversari perquè ja tenim un espai que ens recorda quan arriben. Ara bé, hem de saber veure que hi ha coses que no poden passar exclusivament per les xarxes socials. Perquè si ara Facebook desaparegués, quants aniversaris ens perdríem? Reconec que, en el meu cas, me’n perdria molts. I el vostre?

3 comentaris:

 1. Molt bona! He trobat el bloc a través de Twitter i el trobo molt interessant, he intentat subscriure'm pero em dóna un error quan selecciono RSS de seguir les entrades del blog.

  Merci.

  ResponElimina
 2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 3. Carles, ja ho he arreglat! Gràcies per la confiança!

  ResponEliminaMoltes gràcies per participar!