dimarts, 2 d’agost del 2011

Com crear Cercles a Facebook i Twitter

Els cercles de Google+ han estat els protagonistes de les Xarxes Socials aquests últims dies, ja que ens permeten classificar a les nostres amistats per amics, familiars, coneguts, networking... o com nosaltres vulguem. Poca gent sap, però, que Facebook i Twitter ja disposaven d’eines similars abans de la irrupció de Google+ i que ens permeten fer el mateix. A continuació us explico com integrar-ho en cada una d’aquestes xarxes socials.

Un dels avantatges de crear llistes és que podem agrupar les nostres amistats i interessos de la manera que nosaltres vulguem. Per exemple, podem crear llistes d’amics i coneguts; entitats varies; persones que ens interessa seguir per fer-hi networking, etc.. Amb les llistes podem veure què expliquen els nostres amics sense por a que un comentari quedi enterrat sota desenes de missatges posteriors.

A Facebook, és tan fàcil com crear Llistes d’Amics. Per a fer-ho, hem d’anar a l’opció “Compte/Edita els teus amics” que trobareu a la barra superior i fer clic al botó “Crea una llista”, on podrem posar-li un nom i seleccionar les amistats que hi volem incloure. Com a la xarxa social de Google, podem posar varies amistats en diferents grups.


Per veure les actualitzacions d’aquest grup, hem d’anar a Inici i després fem clic a “El més recent”, on podrem seleccionar la llista creada. Veureu que, seguint aquest recorregut, també podrem veure les actualitzacions de les FanPages que seguim. L’únic inconvenient de tot això és que no podem seleccionar una llista per defecte si anem a Inici.

A Twitter, el funcionament és molt similar. En aquest cas, simplement hem de crear una llista amb els seguidors que volem agrupar i començar a seguir-la. Si volem veure què han dit les persones i institucions agregades en aquesta llista, només haurem d’anar a buscar la url de la llista que ens ofereix Twitter (feu clic aquí per veure un exemple). A més, podem seguir les llistes públiques d’altres usuaris.

L’única diferència respecte a Google+ -i la que ha fet populars els cercles- és que incloure a les persones dins d’un cercle és condició imprescindible per a seguir a qualsevol persona. Per contra, a Facebook i Twitter ens ho hem de muntar nosaltres mateixos. En tot cas, si tenim temps, val la pena realitzar-ho perquè així no ens perdrem res que ens pugui interessar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada



Moltes gràcies per participar!