dilluns, 11 de juliol del 2011

Convertir un perfil personal en FanPage

Convertir un perfil personal de Facebook en una FanPage és un procés simple i ràpid que podem fer en qüestió de minuts. Abans de realitzar cap pas, però, us recomano que us llegiu tota l'explicació i els passos per a que sàpigeu en tot detall que s'ha de fer i que s'ha de tenir en compte.

Abans de començar amb la migració, pot ser una bona opció intentar fer una còpia de seguretat del nostre compte. Ho podeu fer a https://www.facebook.com/editaccount.php i buscar l’opció “Baixa la teva informació”. Segurament trigareu un parell de dies en rebre aquest material -si és que arriba. Un cop hem baixat les nostres dades (ja sigui de forma automàtica o manual), podem començar

1) Abans que res, us recomano que comproveu que el nom de la vostra empresa o organització estigui escrit tal com vosaltres vulgueu que apareixi. Els sistemes que disposa Facebook per canviar els noms de les pàgines no sempre estan disponibles (per exemple, si tenim més de 200 fans). Abans de fer res, canvieu el nom de la vostra empresa per evitar complicacions en el futur. Si teniu menys de 200 fans, no us heu de preocupar.

2) Hem d’anar a https://www.facebook.com/pages/create.php?migrate. Vigileu que el perfil escollit sigui el que voleu canviar (consulteu la fotografia de la part esquerra). En aquest punt, hem de triar el tipus de pàgina (dependrà de quin tipus d’organització siguem). En l’exemple, he triat “Artista, grup o personatge públic”.


3) Al fer click sobre la opció desitjada, ens sortirà un nou menú on harem d’escollir categoria i indicar-hi la informació que ens demanen.


4. A continuació, podem canviar el nom de la pàgina i després acceptem les condicions de les pàgines de Facebook. Atenció perquè de vegades pot ser que no ens accepti la nostra proposta. Recordeu el primer punt.

4. A continuació, ens sortirà una pantalla on ens avisa que perdrem totes les dades no guardades i on haurem de posar la contrasenya.


5. Un cop realitzat l’últim pas, ens apareixerà la FanPage. Podrem editar certa informació i hi apareixeran els nostres antics amics com a seguidors. Fixeu-vos que a “Administradors” hi surt el nostre antic perfil personal, tot i que no el podrem fer servir.


6. He creat el primer missatge i com veieu des del meu perfil personal bo, no he necessitat fer click en “M’agrada” per rebre les actualitzacions de la nova pàgina.


7. Actualitzem la informació de perfil que ens apareix a la part superior i anem a editar la pàgina. A administradors, veurem com segueix el nostre perfil anterior.

8. La conversió d'aquest perfil ens crearà un perfil especial a Facebook (una business accout, un perfil professional). Aquest perfil només ens servirà per controlar aquesta pàgina i res més. Ja no podrem veure els nostres amics ni seguir d'altres pàgines. La meva recomanació és posar el nostre perfil personal com a administrador de la nova pàgina, ja que per gestionar la pàgina no haurem de canviar de compte. Un cop ens haguem posat com a administradors, ja podem eliminar aquest perfil professional dels administradors d'aquesta pàgina


Espero que aquesta informació hagi estat útil. Si teniu qualsevol dubte, feu-m’ho saber.

Última edició de la pàgina: juny 2013

6 comentaris:

  1. Salutacions, Marc.
    Bon post. L'experiència de passar el perfil a pàgina que hem viscut a l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès va per on tu indiques. Inconvenients? En ser una administració, perds moltes possibilitats d'interactuar amb els teus ciutadans. L'experiència, "quan érem perfil", havia estat molt positiva. A través del xat, per exemple. Tot i que s'ha de dir que els ciutadans més joves - estudiants - quan no tenien classe i els enviaven a l'aula d'informàtica, ens "cosien" a preguntes. Però tot plegat donava molta vida al perfil.
    Ara hi ha seguidors que interactuen, però és diferent ...
    També desapareix la possibilitat de fer cerques. Simplement no apareix aquesta opció.
    Caldrà veure com evoluciona Facebook, sempre amb canvis constants.
    cordialment,
    Jordi Jorba

    ResponElimina
  2. Jordi,

    Perdre el xat és un inconvenient, però ho compensa amb l'entrada d'altres opcions, com ara les estadístiques, poder tenir més de 5.000 seguidors i poder gestionar la FanPage des de diferents perfils personals. És cert que el xat és una bona eina de comunicació i les FanPages haurien de poder parlar directament amb les persones, però també és cert que a la gent li costa més actuar amb pàgines. Crec que és qüestió de temps que tothom s'hi acostumi!

    Gràcies pel comentari!

    ResponElimina
  3. Hola Marc,

    el teu post m'ha sigut de gran ajut, però segueixo tenint un dubte, jo vaig passar de perfil a pàgina i ara puc saltar d'una a l'altra sense migrar les amistats a fans. Això vol dir que no he fet una fan page? Com puc passar les meves amistats sense haver de demana'ls-hi? No sé si m'ho podràs contastar. Gràcies per il·lustrar-nos de tota manera!!

    Gràcies,

    Clara

    ResponElimina
  4. Hola Clara,

    He estat mirant el que em comentes i no ho he sabut veure. Segurament vas fer servir un procediment diferent, ara per ara ho desconec. El que si pots fer és animar a als antics amics que es facin seguidors de la pàgina.

    Espero que et serveixi!

    ResponElimina
  5. Hola Marc!!

    He intentat varies vegades passar el meu perfil a una pagina de m'agrada, però tota l'estona em posa això: Our automated system has detected that the name is not same or similar to your profile name . Please keep it same or similar and retry. Tenint en compte que poso la contrasenya correcta, no se on pugui estar el problema!!!

    Gràcies

    Isabel

    ResponElimina
  6. Hola nois,

    Pel que em dieu, hi ha un problema amb el nom. El nom que poseu a la pàgina és diferent al que teniu com a persona?

    ResponElimina



Moltes gràcies per participar!