divendres, 11 d’abril del 2014

Com traslladar el nostre negoci a Internet i a les Xarxes Socials

El passat dimecres vam fer l'últim "Connecta't" d'"El primer cafè" a les ja antigues instal·lacions de Ràdio Igualada. La ràdio municipal s'ha traslladat a uns nous estudis i vam parlar del què ha de fer una empresa quan es trasllada de local: com ho ha d'explicar als seus clients i quins passos ha de seguir a Internet i a les Xarxes Socials.

El primer pas que hem de fer és explicar-ho. Des del primer segon que hem pres la decisió, ho hem de comunicar als nostres seguidors ens totes les nostres xarxes, amb un missatge similar al següent:

Des d'aquest moment i fins el dia del trasllat, ho podem anar recordant 2-3 cops més, per arribar als seguidors que no haguessin vist el primer missatge. Per exemple, podem fer varies fotos del nou local, així els nostres seguidors s'aniran ubicant al nou espai i al nou carrer. Un detall, eviteu fer-vos pesats, ja que això ens pot penalitzar.

Si fem una festa d'inauguració del nou local, podem crear un esdeveniment a Facebook o a Google+ i invitar-hi els nostres amics. Per la festa us recomano bona música, begudes i pica-pica per a tothom i, si podeu, obsequis per als assistents.

Un cop estiguem de trasllat, haurem d'actualitzar la informació de la nostra botiga en totes aquelles Xarxes Socials que permetin geolocalització. Això voldrà dir revisar la informació d'ubicació a Google+ i Facebook (a la pestanya Informació) i canviar l'adreça en serveis com Foursquare, Google Maps o Bing Maps (n'haurem de ser els administradors). És molt important fer aquests canvis, perquè si no els fem nosaltres, segurament passin dies i setmanes abans algú no ho faci per nosaltres (recordeu que a Foursquare o a Google Maps podem editar locals que no són nostres).

Pàgina d'Informació a Facebook, amb l'ubicació de l'emisora.

Venue de Foursquare, amb l'ubicació.
I per acabar, haurem de repassar totes aquelles pàgines web on aparegui la nostra botiga, per exemple Páginas Amarillas o Tripadvisor, i editar-ne la informació o demanar la inclusió de la nova adreça, segons el cas. Per fer-ho, haurem de "fer un Google" amb el nom del nostre negoci i buscar totes les pàgines que incorporin les nostres adreces.

També hem de canviar la nostra adreça a serveis com Páginas Amarillas.
A continuació, podeu escoltar-ne el podcast:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada



Moltes gràcies per participar!