![]() |
Foto: mashable.com |
El nou algorisme de Facebook està pensat per millorar l’experiència de l’usuari destacant els missatges de més qualitat. Ara, l’usuari rebrà únicament els missatges que Facebook consideri “interessants”, descartant-ne la resta, que d’entrada no es mostraran. Ara bé, com sabrà Facebook quins missatges són “interessants” i quins no? Com separarà el gra de la palla?
Fins ara, els usuaris rebien els missatges de forma cronològica, els més nous primer i després els més antics. A partir d’ara la classificació es farà seguint criteris de qualitat: a més relació positiva amb la pàgina i a més interaccions dels altres usuaris. Això vol dir que una publicació es mostrarà a més gent si aquesta té moltes interaccions (és a dir, “m’agrades”, comentaris i comparticions) o si tenim una forta relació amb la pàgina (és a dir, hi interactuem de forma constant). En canvi, les actualitzacions que no tinguin interaccions o rebin comentaris negatius, desapareixeran del Canal de Noticies de la resta de seguidors.
Seran els vots dels usuaris els que faran que una publicació arribi a més gent o a menys, és a dir, tingui un abast superior. Si pengem el menú del nostre restaurant però aquest no rep cap “m’agrada”, la publicació no es mostrarà a la resta de seguidors, perquè Facebook la considerà negativa.
![]() |
Detall de la pàgina del Mercat de la Masuca, d'una actualització amb molt èxit |
Això vol dir que si volem que les nostres actualitzacions arribin als nostres seguidors, aquestes hauran de ser de qualitat i rebre quantes més interaccions millor. Això ens obliga a una nova estratègia, que passa pels següents punts:
- Compartir contingut de qualitat que generi “m’agrades” o comentaris. Per exemple, fotos divertides, enllaços a articles web amb informació d’interès o generar contingut social de la nostra empresa.
- Compartir contingut que generi converses entre els fans. Podem fer preguntes relacionades amb els nostres productes, amb el nostre sector o de qualsevol temàtica.
- Evitar una sobredosis de missatges comercials, que només persegueixen ventes directes o ens porten a la shop online.
- Cercar ambaixadors que generin missatges sobre els nostres productes o que comparteixin les nostres actualitzacions.
- Passar per caixa i pagar a Facebook per fer que les publicacions arribin a més públic, siguin o no siguin seguidors.
Si estem a Facebook només per vendre, serà el mateix Facebook qui ens penalitzarà. Per tant, aquests canvis ens obliguen a ser més socials que mai.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies per participar!