dijous, 8 de gener de 2015

No compartiré vídeos de Youtube a Facebook

Són moltes les empreses i entitats que aposten pel vídeo en la seva estratègia en xarxes socials, ja que ens ofereix moltes més possibilitats que no pas una imatge o un text. Però si pengem els nostres vídeos a Youtube (o a Vimeo) i després els compartim a Facebook, estem cometent un petit error que hem d'evitar.

El gegant de Mark Zuckerberg ha fet una forta aposta per convertir-se en una plataforma multimèdia, però per aconseguir-ho arracona els serveis de la competència com ara Youtube (eina propietat de Google). Si tradicionalment hauríem penjat un vídeo a Youtube i després l'hauríem compartit a Facebook, ara això ja no ens serveix.Per una banda, Facebook penalitza els vídeos que es comparteixen de Youtube i, per l'altra, potencia els vídeos penjats a la seva plataforma. Si pengen un vídeo a Youtube ens trobem, per exemple, que la miniatura és petita, que els vídeos no es reprodueixen automàticament i que no trobem estadístiques de visualitzacions. En canvi, els vídeos de Facebook ocupen tot l'ample de banda, s'inicien sols (sense veu, per no molestar), ens donen estadístiques complertes de visualització i reproducció i podem crear una acció en acabar el vídeo (com ara, posar un enllaç per comprar entrades per una pel·lícula de cine).

Això ens obliga a penjar el nostre contingut primera a Youtube i, després, també a Facebook. Hem de fer la feina dues vegades si volem que els nostres seguidors vegin els nostres vídeos i interaccionin amb ells. A continuació, dos exemples perquè veieu la diferència entre penjar vídeos de Youtube i penjar-los a Facebook:


En el cas de Vimeo, els vídeos tampoc es reprodueixen automàticament, però, al menys, ocupen tot l'ample de la pantalla, el que permet una millor visualització per part dels nostres seguidors. Més detalls en el podcasts al "Connecta't" de Ràdio Igualada del passat 3 de desembre de 2014.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entradaMoltes gràcies per participar!