dimecres, 21 de maig de 2014

Iconosquare, el servei per descobrir les estadístiques d'Instagram

Instagram és una de les xarxes socials de referència en l'actualitat. Milers de persones, empreses i entitats publiquen diàriament milers d'imatges, "m'agrades" i comentaris i permet a qualsevol organització impactar als seus seguidors d'una forma molt visual i artística. L'èxit d'Instagram radica en la seva senzillesa i rapidesa, però això ha impedit tocar alguns detalls bàsics en la comunicació 2.0: la gestió dels seguidors i un recull d'estadístiques per mesurar els impactes.

Un detall d'Iconosquare
Aquest forat l'omple Iconosquare, una eina web i gratuïta, que han de conèixer totes les persones i empreses que gestionin un perfil a Instagram, ja que ens aporta valuosa informació sobre el nostre perfil. Iconosquare està dividit en diferents apartats: Viewer, Statistics, Snapshots, Manage, Promote i Contest, a més de l'opció de buscar per usuaris o hashatgs.

De totes aquestes seccions, la més destacada és sens dubte la secció d'estadístiques, on podem trobar un ampli ventall d'opcions: veure quants i quins seguidors tenim, veure els seguidors que no seguim, veure quins dels nostres seguits no ens segueix, veure els usuaris que ens han deixat de seguir o veure quins usuaris interactuen més amb nosaltres, per exemple. És en aquest espai on podem gestionar els nostres seguidors, una opció que no podem fer a l'aplicació oficial, però sí amb Iconosquare.

Algunes de les estadístiques que se'm mostren

Dins d'aquesta secció d'estadístiques hi ha diverses subseccions, entre les que destaco la d'"Engagement", ja que ens indica com són les interaccions amb els altres usuaris d'Instagram. Aquí és on podrem veure quins són els nostres millors impactes i quines fotos agraden més, dos detalls claus per saber identificar el contingut que tindrà èxit entre els nostres seguidors.

Una altra de les seccions ha tenir en compte és Viewer, ja que podem veure, fer "m'agrada" i deixar comentaris a altres fotos, siguin o no siguin dels nostres seguidors. De fet, podem fer el mateix que a l'APP oficial tret d'una cosa: penjar fotos.

A més d'aquestes seccions, tampoc us podeu perdre la resta. A Snapshots podem crear contingut relacionat amb el nostre usuari (un recull de les millors fotos o de la nostra història a Instagram, com en la imatge següent); a Manage podem controlar qui es relaciona amb nosaltres i a Contest podem crear concursos per als nostres seguidors.

Dos dels Snapshots que puc crear al meu compte d'Instagram, un amb el meu primer media, l'altre amb les meves estadístiques.

Iconosquare (que fins fa pocs dies es coneixia com a Statigram) es un servei molt complert i que ens dóna allò que ara no tenim a Instagram: el control dels usuaris i de les estadístiques. Una eina bàsica si la nostra estratègia passa per Instagram. Podeu trobar-la a www.iconosquare.com.

Si voleu més informació, podeu escoltar el "Connecta't" d'"El Primer Cafè" de Ràdio Igualada del 14 de maig per descobrir-ne més detalls.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entradaMoltes gràcies per participar!