dimecres, 28 d’agost del 2013

Actualització de la política de concursos i promocions a Facebook

Facebook ha presentat aquesta setmana novetats respecte a les condicions per a la realització d'un concurs, sorteig o promoció que es faci en aquesta Xarxa Social. Facebook ha canviat la seva política de promocions per permetre la realització de concursos directament des de la pròpia pàgina de fans.

Fins ara, els concursos s'havien de fer exclusivament a través d'una app pròpia o en una app de tercers (ja sigui en app personalitzada o prefabricada com les d'Easypromos, Antano Cool-tabs o similars). Gràcies a aquest canvi, Facebook permet fer concursos on els nostres seguidors interactuïn directament amb la nostra pàgina o actualitzacions, sense necessitat de fer servir una app externa.

Gràcies a aquests canvis de Facebook, ara podem fer concursos on els nostres fans participin al realitzar qualsevol d'aquestes accions:
  • Fer un "M'agrada" en qualsevol actualització (una foto, un text, vídeo o àlbum).
  • Deixar un comentari en qualsevol actualització (una foto, un text, vídeo o àlbum).
  • Publicar un comentari o foto al mur de la nostra pàgina de fans.
  • Enviar un missatge privat a la nostra pàgina de fans.
  • Un concurs en el que els participants s'apuntin a través d'una app.
Ara bé, Facebook encara NO permet cap d'aquestes accions:
  • Que els usuaris comparteixin les actualitzacions (qualsevol concurs on
  • Que els usuaris publiquin qualsevol contingut en murs d'altres persones.
Exemple de concurs que, segons Facebook, no es pot fer:


Amb aquest canvi, Facebook no fa res més que donar cobertura "legal" a una gran quantitat de concursos i promocions que moltes empreses feien sense el seu aval. Podríem dir que Facebook s'ha rendit a la evidència i permet fer allò que tothom ja feia a les Xarxes Socials. Ara bé, aquestes noves regles no evitaran que es continuïn fent els concursos fora de les seves polítiques. Però al menys ara sabem que hi ha concursos que si estan permesos.

En l'exemple d'abans, el concurs seria "legal" si la gent hi participés a base d'aportar "M'agrades" o comentaris.

Podeu consultar les polítiques de Facebook en aquest enllaç. Si voleu més informació, podeu veure aquest vídeo amb la presentació de les novetats a càrrec d'una responsable de Facebook:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada



Moltes gràcies per participar!