dimecres, 13 de juny de 2012

Com compartir una revista a Facebook

Fa uns mesos us explicava com ho podíem fer per enllaçar una revista o publicació en paper en l’interior de les pàgines de Facebook. En aquest cas fèiem servir el servei de publicació Issuu un dels més reconeguts d’Internet, però el procés era llarg i laboriós. Des de fa unes setmanes, aquest procés s’ha simplificat i ara és molt més senzill.


Per publicar una revista en la nostra pàgina de Facebook hem de seguir els següents passos.
 • Primer de tot, hem d’instal·lar a la nostra pàgina una aplicació que ens permeti crear una pestanya en HTML. En aquest cas, podem usar Static HTML, una aplicació gratuïta que val la pena fer servir.
 • Un cop instal·lada, hem d’anar a Issuu i seleccionar el fitxer que volem compartir. Fem clic a "Editar" i cerquem la pestanya "Widget". En aquesta pestanya podem editar algunes característiques de la revista, com la mida. Selecciones les opcions que més ens interessin i seleccionem el codi que trobarem a "Embed code".
 • Copiem el codi i l’enganxem a la pestanya que ens ha creat l’aplicació Static HTML. Podem seleccionar si volem que ho pugui veure tothom o que només estigui disponible per als fans. Guardem els canvis i ja ho tenim fet.
 • Podem actualitzar i donar format a la pestanya d'Static HTML amb el format i els elements que més ens interessin, com ara lletres, imatges, marcs, etc... Haurem de dominar llenguatge HTML per fer-ho.
 • Podem seleccionar una imatge de presentació per a millorar la presentació de la pestanya a la pàgina principal de la nostra FanPage de Facebook. La resolució d’aquesta imatge és de 111x74 pixels.
 • Podem posar més d’una publicació. Per fer-ho, haurem de copiar el codi de la segona revista a continuació de la primera.
Mireu com queda al Facebook del Mercat de la Masuca. Si us agrada, compartiu-ho amb els vostres amics.

PD 03/06/2013 Entrada actualitzada amb els darrers canvis a Issuu.

2 comentaris:

 1. Hola Marc,

  He seguit els passos que dius però no m'apareix la publicació de ISSUU a la pàgina de Facebook que administro (facebook.com/veteatupueblo.cat)

  :(

  ResponElimina
 2. Hola Artur!

  Moltes gràcies per avisar! He revistat el nou sistema d'Issuu i he actualitzat els passos segons les noves característiques del servei. Mira de provar-ho ara.

  Si tens dubtes o algun dubte més, no dubtis en preguntar-m'ho!

  Moltes gràcies!

  ResponEliminaMoltes gràcies per participar!