dimecres, 26 d’octubre del 2011

Copiar el treball dels altres pel teu propi bloc

Una de les coses que MAI es poden fer en les Xarxes Socials és copiar el contingut i el treball d’altres professionals i fer-lo passar com a teus. Això és el que ha fet una planificadora de bodes que en el seu bloc i en la seva pàgina de Facebook feia passar com a propis els treballs d’altres planificadores, fent creure que ella havia organitzat tot el casament i els detalls que l’acompanyen. El descobriment de l’engany i l’allau de crítiques l’han feta tancar la seva pàgina de Facebook i això la obligarà a exiliar-se professionalment (en el millor dels casos).

En el bloc en qüestió, aquesta planificadora de bodes (WP en l’argot) explicava, amb tot luxe de detalls i fotos, tot allò que havia estat fent en diversos enllaços; els detalls de la núvia, de les dames d’honor, dels infants, etc... L’estètica del bloc i de les entrades poden fer pensar que realment aquesta noia en sabia... fins que s’ha descobert l’engany.


Totes les fotos estaven robades d’altres blocs o pàgines similars, de treballs fets per altres empreses i professionals. Algunes visitants han descobert l’engany al veure que els treballs corresponien a d’altres marques i les crítiques no s’han fet esperar. Aquesta noia s’ha vist obligada a tancar la seva pàgina de Facebook per l’allau de crítiques i Twitter bull amb aquesta nova polèmica. Mireu alguns de les piulades a Twitter d'usuaries, professionals i empreses del sector feien tot just avui:



Tota aquest rebombori serà altament perjudicial per aquesta noia que pot quedar marcada de per vida per aquest fet. Us imagineu que passaria amb el vostre negoci si descobreixen que els productes que veneu no són vostres o que no sou capaços de fer el que dieu que sabeu fer? Això significaria la ruïna total per a les vostres empreses.

Fer passar per vostre el treball d’altres és una de les pitjors decisions que podeu fer en les Xarxes Socials o en blocs empresarials. En aquest món on la informació corre tan de pressa és molt fàcil descobrir si el treball vostre és robat o no. Robar treballs ja per si sol és una mala decisió... però pitjor és fer-los passar per propis. A Internet és tan fàcil descobrir enganys com aquest que no val la pena ni plantejar-s’ho.

Us deixo una captura de pantalla del bloc, per si també el tanca:



@socatchick m'ha passat la història i si en voleu saber més detalls, consulteu els TLs de @Rosa_Clara, @MBabette, @DiarioDeBodas, @MyFerLady, @elsofaamarillo, @BodasdeCuento i @Bodasdeluxe, entre d'altres. Mil gràcies per descobrir aquesta història.

2 comentaris:

  1. Gracias a ti por darle difusión.

    Un abrazo!

    ResponElimina
  2. estic paralitzada! com he comentat al blog de hada: no m'agrada gens per on camina tot aixó!!!!!

    www.casadisimos.com

    ResponElimina



Moltes gràcies per participar!