dijous, 10 de febrer del 2011

Com incloure una revista a una pàgina de Facebook

Tenim una revista i la volem compartir entre els nostres seguidors. Però també volem que es pugui llegir des de Facebook. Com ho podem fer? Quina és l’opció més atractiva per als nostres seguidors? La més bàsica és agafar el PDF, penjar-lo a un servidor i enviar l’enllaç als seguidors. Hi ha, però, maneres molt més estètiques de presentar aquests documents.

Des de fa uns mesos faig servir l’aplicació issuu, you publish (el Youtube de les revistes online). Els resultats finals valen molt la pena, ja que permeten visualitzar el document com si estiguéssim girant els fulls de les revistes. Per compartir-ho amb els nostres seguidors, simpelement hem d’agafar la url on hi ha la publicació i posar-ho al nostre Mur. Els nostres seguidors podran llegir la revista de la mateixa forma que ho fan des de la pàgina web de l’aplicació.

Ara bé... tots sabem que, quan publiquem alguna cosa al Mur, aquesta entrada quedarà enterrada a mesura que posem noves actualitzacions. Com podem fer que la nostra revista quedi sempre present? Una bona opció és posar la revista com a pestanya independent. Aquí sempre trobarem un problema que se’ns repetirà contínuament: el codi FBML (el HTML de Facebook) no permet els elements que necessitem per aconseguir-ho. En aquest cas, el codi embed (que també fa servir Youtube). Com ho fem, doncs?

Aquesta setmana he posat a disposició de tots els fans de la pàgina web del Mercat de la Masuca d'Igualada l’última REVISTA de la MASUCA. I també l’he penjada com a pestanya (en breu vull fer el mateix amb la resta de números). Per aconseguir-ho, he hagut de fer algunes trampes que podreu trobar a continació o al blog d’issuu.

  • Primer de tot, cal agafar tot el que hi hagi a continuació del registre value=’http://static.issuu.com/… del codi Embed del número escollit.
  • Pujar una imatge al servidor o en un gestor extern (podeu fer una portada especial, més gran, amb més elements...).
  • Copiar el codi que trobareu a continuació i canviar els registres YOURSWF pel codi que hem extret al pas 1 i a YOURIMAGE la ruta de la imatge que hem creat al pas 2.
  • Ajustar la mida de la imatge.
  • Canviar el nom de l’etiqueta pel que nosaltres vulguem.

Codi a introduir
<fb:swf swfbgcolor="000000" imgstyle="border-width:400px; border-color:white;" swfsrc='YOURSWF' imgsrc='YOURIMAGE'width='400px' height='300px'/>

I ja ho tindrem. Podeu veure un exemple a la pàgina del Mercat de la Masuca. Com deia, en breu vull posar més exemplars. Així que podreu veure d’una forma ràpida i senzilla les meves (o vostres) revistes sense sortir de Facebook i sense que es perdin en la immensitat del Mur.

ACTUALITZACIÓ JUNY 2012. Visiteu l'entrada "Com compartir una revista a Facebook" per conèixer una manera molt més fàcil per enllaçar revistes al Facebook.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada



Moltes gràcies per participar!