dissabte, 14 de setembre del 2013

La Via Catalana a les Xarxes Socials

Aquesta ha estat, sense cap mena de dubte, la setmana de la Via Catalana. Més de 1.600.000 de persones van manifestar-se a la Via Catalana cap a la Independència de Catalunya. Com no podia ser d'altra manera, les Xarxes Socials van bullir amb la Via Catalana i per això vam estrenar temporada del "Connecta't" a "El Primer Cafè" de Ràdio Igualada parlant d'aquest esdeveniment.



En la secció vam parlar el perquè de la no inclusió del hastag #ViaCatalana entre els temes del moment de Twitter. Molta gent va considerar que Twitter el censurar aquest hastag, però tot i que es van enviar més de 137.000 tuits, l'algorisme de Twitter no el va destacar entre els TT. Això és així perquè Twitter penalitza els hastags que porten forces dies estan al capdavant de les llistes, com va passar amb #ViaCatalana, i dóna força aquells que són més innovadors, com #SomEspanya o #croquetes.



Per tant, al meu entendre, no hi ha censura (tot i que tampoc en poso la mà al foc).

També vam parlar dels missatges que des de l'ANC es van enviar per captar participants. Destaco com, en les setmanes prèvies, hi va haver-hi un bombardeig controlat d'informació per arribar al màxim número de seguidors. Si volem potenciar els nostres actes a les Xarxes Socials hem de fer com l'ACN i repartir els missatges durant el dia. Un exemple, el cartell de la Via Catalana, repetit fins a 5 cops les setmanes prèvies en la seva FanPage de Facebook.




I per acabar, dos de les piulades destacades de la setmana, de dos il·lustres igualadins:


Gràcies a aquesta piulada, que en Marc Castells va repetir per cada mitja, va convertir la "iaia" en noticia en molts mitjans nacionals! Una bona piulada com des d'Igualada som collonuts!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada



Moltes gràcies per participar!