Twitter manipula els TT segons els seus interessos. Aquesta crítica ha causat cert furor a Internet i a les Xarxes Socials ens els últims mesos, al considerar que l’innocent ocellet no és tant innocent com nosaltres pensem. En aquest cas, la crítica acusa a Twitter de destacar a voluntat uns TT per sobre de la resta i ocultar a aquells que no vol veure.
Aquesta crítica és més sensacionalista que real. És molt fàcil i cridaner dir que “Twitter manipula”, però resulta més complicat demostrar-ho. Twitter -com el cercador de Google- té el seu propi sistema de classificació de temes. Tot i que es poden entreveure alguns d’aquests mecanismes, és un sistema privat i desconegut. Si algú hi té accés o té proves de la manipulació de Twitter, que les presenti.
A més, la polèmica és d’allò més artificial. Defenso i m’agrada que la gent s’organitzi i creï TT reivindicatius. De fet, he participat a l’hora de difondre alguns d’aquests missatges (per exemple, l’etiqueta #twitterencatala). Però també crec que buscar ser TT és una acció artificial i allunyada de l’esperit de les Xarxes Socials.
Un TT hauria de ser un tema esporàdic i natural. Sigui quin sigui, la seva missió hauria de ser reflectir el pensar dels usuaris de Twitter en aquell determinat moment. Crec que buscar crear un TT és artificial i que va en contra de l’esperit de Twitter.
Em desagrada la tendència creixent de crear un terme que sigui TT perquè sí. Ser TT hauria de ser una conseqüència d’una acció, no l’objectiu. A Twitter hem de difondre el nostre missatge a qui ens vulgui, no esperar ser TT, ni RT ni tenir mencions. Si ho fem bé, tot això arribarà per si sol. Recordeu, per exemple, el cas del hastag #jovullvotaradeuespanya. TT mundial sense necessitar que ningú el promogués.
Més informació:
ARA.cat:
Prevencions 2.0: cinc motius per desconfiar de Twitter
Tres consells bàsics per 'ocupar' el TT de Twitter
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies per participar!