dijous, 7 de juny de 2012

Com potenciar una activitat real amb els hastags de Twitter

Els hastags de Twitter són una gran eina de comunicació. Moltes persones i empreses els fan servir per etiquetar les seves piulades i participar en els debats que es generen a Twitter. A més, però, també serveixen per portar al món 2.0 qualsevol acció, jornada o activitat que es faci en el món real, no virtual.

A l’organitzar una jornada (ja sigui una acció de ventes o una activitat lúdica) podem fer servir els hastags de Twitter per potenciar l’activitat i donar-la a conèixer a tots els usuaris de Twitter. D’aquesta manera, la nostra acció pot arribar a persones que, en un principi, no la coneixien. Etiquetar una acció amb un hastag ens permetrà guanyar difusió i arribar a més persones.

Crear un #hastag a Twitter és molt fàcil, ja que només hem d’escollir el nom de l’etiqueta i escriure el coixinet (#) al davant. Per a fer-lo córrer i que arribi a més gent, us recomano que seguiu aquests passos:
  • El hastag de la nostra activitat ha de ser original, divertit, fàcil de recordar i verge (és a dir, que no l’hagi fet servir ningú).
  • Tota la gent que participi de l’activitat l’ha de conèixer. Ja sigui perquè l’ha vist al Facebook o perquè el veu en qualsevol dels cartells promocionals. El hastag ha de tenir la màxima visibilitat.
  • Hi ha de col·laborar tot l’equip. Si som 10 organitzadors i tots 10 tenim Twitter, tots 10 hem de piular amb el hastag per fer-lo córrer. D’aquesta manera arribarem a més persones i tothom hi voldrà participar també.
  • Hem de ser constants i no rendir-nos a la primera. És possible que alguns participats no se’n adonin del hastag o que no el vulguin fer servir. Per arribar a tothom haurem d’escriure més d’un missatge i repetir-lo a diferents hores.
  • Hem d’incitar a la participació i a que la gent faci RT. Així, els nostres missatges arribaran als contactes dels nostres contactes.
  • S’ha d’aconseguir la màxima viralitat. Quan més es conegui, més gent participarà, més gran es farà el hastag i més difusió tindrà.
Si mai arribeu a aconseguir ser TT, haureu aconseguit un dels premis més buscats de Twitter! :) Bona sort!