dilluns, 11 de juliol de 2011

Convertir un perfil personal en FanPage

Convertir un perfil personal de Facebook en una FanPage és un procés simple i ràpid que podem fer en qüestió de minuts. Abans de realitzar cap pas, però, us recomano que us llegiu tota l'explicació i els passos per a que sàpigeu en tot detall que s'ha de fer i que s'ha de tenir en compte.

Abans de començar amb la migració, pot ser una bona opció intentar fer una còpia de seguretat del nostre compte. Ho podeu fer a https://www.facebook.com/editaccount.php i buscar l’opció “Baixa la teva informació”. Segurament trigareu un parell de dies en rebre aquest material -si és que arriba. Un cop hem baixat les nostres dades (ja sigui de forma automàtica o manual), podem començar

1) Abans que res, us recomano que comproveu que el nom de la vostra empresa o organització estigui escrit tal com vosaltres vulgueu que apareixi. Els sistemes que disposa Facebook per canviar els noms de les pàgines no sempre estan disponibles (per exemple, si tenim més de 200 fans). Abans de fer res, canvieu el nom de la vostra empresa per evitar complicacions en el futur. Si teniu menys de 200 fans, no us heu de preocupar.

2) Hem d’anar a https://www.facebook.com/pages/create.php?migrate. Vigileu que el perfil escollit sigui el que voleu canviar (consulteu la fotografia de la part esquerra). En aquest punt, hem de triar el tipus de pàgina (dependrà de quin tipus d’organització siguem). En l’exemple, he triat “Artista, grup o personatge públic”.


3) Al fer click sobre la opció desitjada, ens sortirà un nou menú on harem d’escollir categoria i indicar-hi la informació que ens demanen.


4. A continuació, podem canviar el nom de la pàgina i després acceptem les condicions de les pàgines de Facebook. Atenció perquè de vegades pot ser que no ens accepti la nostra proposta. Recordeu el primer punt.

4. A continuació, ens sortirà una pantalla on ens avisa que perdrem totes les dades no guardades i on haurem de posar la contrasenya.


5. Un cop realitzat l’últim pas, ens apareixerà la FanPage. Podrem editar certa informació i hi apareixeran els nostres antics amics com a seguidors. Fixeu-vos que a “Administradors” hi surt el nostre antic perfil personal, tot i que no el podrem fer servir.


6. He creat el primer missatge i com veieu des del meu perfil personal bo, no he necessitat fer click en “M’agrada” per rebre les actualitzacions de la nova pàgina.


7. Actualitzem la informació de perfil que ens apareix a la part superior i anem a editar la pàgina. A administradors, veurem com segueix el nostre perfil anterior.

8. La conversió d'aquest perfil ens crearà un perfil especial a Facebook (una business accout, un perfil professional). Aquest perfil només ens servirà per controlar aquesta pàgina i res més. Ja no podrem veure els nostres amics ni seguir d'altres pàgines. La meva recomanació és posar el nostre perfil personal com a administrador de la nova pàgina, ja que per gestionar la pàgina no haurem de canviar de compte. Un cop ens haguem posat com a administradors, ja podem eliminar aquest perfil professional dels administradors d'aquesta pàgina


Espero que aquesta informació hagi estat útil. Si teniu qualsevol dubte, feu-m’ho saber.

Última edició de la pàgina: juny 2013