Quants seguidors he tenir a Twitter? A qui he de seguir? Perquè segueixo a aquesta persona? Aquestes són algunes de les preguntes que ens podem fer a l’hora de gestionar el nostre perfil a Twitter. Saber a qui seguir ens pot ajudar a treure el màxim profit d’aquesta xarxa social i, sobretot, a no perdre el temps amb temes que no ens interessen. A vegades, és millor seguir a poca gent però que aquesta gent ens aporti contingut de qualitat.
A Twitter, bona part dels usuaris es centren en seguir a tothom i esperen que tothom els segueixi. Aquesta opció ens pot portar alguns problemes. La sobredosi d’informació a Twitter ens pot fer perdre informació important, però també ens portarà informació que no ens interessa. Això pot comportar una pèrdua de temps important i, com en tota xarxa social, hem de saber dedicar-li el temps just. El primer pas ha de ser decidir perquè volem Twitter i quin ús en farem. A partir d’aquí, definirem els nostres seguidors.
Si el nostre Twitter és un espai personal, seguirem a les persones del nostre entorn, aquelles a les que apreciem i aquelles persones que diguin coses interessants per a nosaltres. Podem seguir a amics, familiars, coneguts, personatges públics a qui admirem (periodistes, presentadors, futbolistes, artistes...), empreses que ens caiguin bé, etc.
Si el nostre Twitter és una eina professional, aleshores haurem de filar una línia més depurada. En aquest cas, seguirem a aquella gent amb la que hem de mantindre contacte professional i també aquelles que siguin referències del nostre sector. Si sóc periodista, hauré de seguir als polítics amb Twitter; si sóc polític, hauré de seguir les institucions, mitjans de comunicació i a les entitats a les que m’adreço; i si sóc una entitat, hauré de seguir als membres de la comunitat, per posar alguns exemples.
En tots casos, el límit de les persones a qui seguim sempre el marquem nosaltres. Sempre hem de saber sí una persona ens és interessant o no. Si no ens aporta res de valor, el deixarem de seguir o no l’agregarem al nostre Twitter. Ningú ens obliga a seguir a gent que no volem, per molt que ells sí ens segueixin.
El meu consell és que seguiu aquelles persones que realment ens aportin continguts i informació de qualitat. Si penseu que els comentaris d’una persona no us aporten res, el millor que podeu fer és deixar-la de seguir.
Si teniu més dubtes, podeu deixar-me un comentari a l’entrada i intentaré resoldre’ls.
Hola Marc! Molt interessant, com sempre, el que escrius. Tinc molts dubtes sobre els ussos del twitter, però un dels que més em fa ballar el cap és quan vull escriure algun missatge en algun trending topic, com #frac1 o #esport3, (no sé ben bé si es diu o s'escriu així), em trobo que tot i escriure les etiquetes correctament, i posar-les tant al principi com el final, no em surt el missatge dins del trending topic i sí m'apareix a l'espai del twitter on surten els missatges de les persones que segueixo. El meu dubte es si només sóc jo que ho veig en aquest espai i per l'altre gent apareix en els missatges dels trending topics. Ho he provat tant via web i iphone i res de res. Gràcies Marc!
ResponEliminaHola Sergi!
ResponEliminaDiga'm quin és el teu Twitter i m'ho miro!
Gràcies per la lectura :)